Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en
 

Aktualne novice


 
 
21.10.2020

Obvestilo in informacije o delovanju Laboratorija za varstvo gozdov

Zaradi situacije s koronavirusom (COVID-19) in priporočili ter usmeritvami Vlade Republike Slovenije smo v Laboratoriju za varstvo gozdov sprejeli določene ukrepe.

Prosimo vas, če nas vnaprej obvestite o morebitnih vzorcih, ki jih nameravate odvzeti in posredovati v diagnozo Laboratoriju za varstvo gozdov na GIS.
Obvestilo o morebitnih vzorcih posredujte na vse naslednje naslove: andreja.kavcic@gozdis.si; nikica.ogris@gozdis.si; barbara.piskur@gozdis.si; maarten.degroot@gozdis.si.
Preberi več >
 
16.10.2020

»Beastie the Bug« opažen tudi na Gozdarskem inštitutu Slovenije

Generalna skupščina združenih narodov je leto 2020 proglasila za Mednarodno leto zdravja rastlin. Čeprav je promoviranje mednarodnega leta v nekaterih aktivnostih za javnost zaradi razmer z novim koronavirusom močno okrnjeno, je Evropska in mediteranska organizacija za varstvo rastlin (EPPO) izbrala zanimiv pristop za promocijo.
Po svetu je na organizacije, ki se ukvarjajo z zdravjem rastlin, EPPO že konec leta 2019 razposlala 50 plišastih žuželk poimenovanih »Beastie the Bug«. Vsaka izmed njih predstavlja škodljive tujerodne žuželke, ki močno ogrožajo zdravje rastlin po vsem svetu, hkrati pa s potovanji s pomočjo človeka kažejo na hitrost in razdaljo širjenja teh škodljivih vrst po planetu.
Preberi več >
 
09.10.2020

Vabilo na spletno konferenco »Gozdovi v ženskih rokah«

Vabimo vas na spletno konferenco »Gozdovi v ženskih rokah«, ki bo 29. 10. 2020 med 9. in 12. uro. Namen konference je predstaviti novo iniciativo Fem4Forest (Forests in women’s hands).
Preberi več >
 
02.10.2020

ALPTREES nacionalna delavnica z deležniki in predstavniki v Sloveniji

Preteklo sredo, 30.9.2020, je Razvojna agencija Sora v sodelovanju z Zavodom RS za ohranjanje narave in s partnerji projekta ALPTREES - Gozdarskim inštitutom Slovenije in Mestno občino Maribor, organizirala delavnico o trajnostni rabi in upravljanju s tujerodnimi drevesnimi vrstami. Glavni cilj delavnice je bil deliti znanje in izkušnje o tujerodnih drevesnih vrstami v gozdovih in v urbanih območjih.
Preberi več >
 
02.10.2020

Simulacijska vaja za primer najdbe karantenskega škodljivega organizma v slovenskih gozdovih

Gozdarski inštitut Slovenije je v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije v petek, 25. septembra 2020, v gozdu v bližini Brežic organiziral simulacijsko vajo na terenu. Simulacijska vaja je bila izvedena kot del projekta CRP V4-1823 »Razvoj organizacijske in tehnične podpore za učinkovito ukrepanje ob izbruhih gozdu škodljivih organizmov«.
Preberi več >

Izpostavljeno


Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se