Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en
 

Aktualne novice


 
 
22.09.2020

Gozdarska znanost za prihodnje gozdove – odprtje zaključne konference projekta LIFEGENMON

V ponedeljek, 21. 9. 2020, se je z uradnim odprtjem začela zaključna konferenca projekta LIFEGENMON z naslovom: "Gozdarska znanost za prihodnje gozdove: gozdni genetski monitoring in biotska raznovrstnost v spreminjajočem se okolju". Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa COVID-19 se je v dvorani Janeza Hribarja na Biotehniški fakulteti v Ljubljani manjše število organizatorjev in gostov, večina od blizu 100 udeležencev pa se je odprtja konference udeležila preko spletne videokonference.
Preberi več >
 
21.09.2020

Zaključna konferenca projekta LIFEGENMON “Forest Science for Future Forests: Forest genetic monitoring and biodiversity in changing environments”

Zaključna konferenca projekta LIFEGENMON “Forest Science for Future Forests: Forest genetic monitoring and biodiversity in changing environments” se približuje.

Konferenco lahko spremljate tudi v živo preko spleta!

Lep pozdrav, LIFEGENMON
Preberi več >
 
15.09.2020

Nov projekt na Gozdarskem inštitutu Slovenije: Gozdovi v ženskih rokah

Gozdarski inštitut Slovenije je s 1.7.2020 postal vodilni partner mednarodnega projekta »Gozdovi v ženskih rokah« Fem4Forest (Forests in Women's Hands), katerega vodja je dr. Nike Krajnc. V projektu sodeluje 14 partnerjev iz 10 evropskih držav.
Preberi več >
 
08.09.2020

VARNOSTNI UKREPI PRI DELU NA GOZDARSKEM INŠTITUTU SLOVENIJE V ČASU TVEGANJA ZA OKUŽBO S SARS-CoV-2

Pri gibanju in zadrževanju v zaprtem javnem prostoru sta za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 (v nadaljevanju COVID-19), ob upoštevanju vseh navodili in higienskih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ), ki so objavljena na spletnih straneh NIJZ, OBVEZNA uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ter razkuževanje rok.
Preberi več >
 
01.09.2020

Tujerodne drevesne vrste: RDEČI HRAST

Rdeči hrast (Quercus rubra) je tujerodna drevesna vrsta, ki prihaja iz vzhodnega dela Severne Amerike. V Sloveniji je uradno zabeležen od leta 1964. Prihaja jesenski čas, ko se bodo njegovi listi obarvali rdeče do oranžno – od tod izvira tudi njegovo ime.
Preberi več >

Izpostavljeno


Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se