Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en

Izšel je terenski priročnik za tujerodne vrste


Datum objave: 02.08.2017

V projektu LIFE ARTEMIS smo dosegli še en pomemben cilj. Izdali smo Terenski priročnik za prepoznavanje tujerodnih vrst v gozdovih. Priročnik je eno ključnih orodij za izvajanje sistema zgodnjega obveščanja in hitrega odzivanja, saj so v njem na enem mestu opisani ter na fotografijah in ilustracijah predstavljeni ključni znaki za prepoznavanje tujerodnih vrst. V priročniku obravnavamo tujerodne rastline, glive, žuželke in sesalce, in sicer vrste, ki smo jih uvrstili na opozorilni seznam ter tiste, ki so že bolj razširjene in smo jih uvrstili na t. i. opazovalni seznam.

Pričakujemo, da bo priročnik olajšal delo na terenu ter da bomo z njim v informacijskem sistemu Invazivke zbrali še kakovostnejše podatke.

Priročnik v nižji ločljivosti (PDF) za pregledovanje na spletu lahko prenesete tukaj.

Vsi, ki ste se že udeležili usposabljanj za sistem ZOHO junija ali pa se boste udeležili septembrskih delavnic, boste prejeli svoj izvod priročnika.

IzpostavljenoNaša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se