Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en

Nov projekt na Gozdarskem inštitutu Slovenije: Gozdovi v ženskih rokah


Datum objave: 15.09.2020


V slovenskem gozdarstvu zasedajo ženske nekatera pomembna delovna mesta, skoraj polovica lastnikov gozdov je žensk in tudi delež gozdark se povečuje. Kljub temu, pa mora vloga žensk v slovenskem in evropskem gozdarstvu postati vidnejša. Z novimi možnostmi zanje in s primeri dobrih praks je treba vzpodbuditi različne oblike združevanja in izobraževanja.

Gozdarski inštitut Slovenije je s 1.7.2020 postal vodilni partner mednarodnega projekta »Gozdovi v ženskih rokah« Fem4Forest (Forests in Women's Hands), katerega vodja je dr. Nike Krajnc. V projektu sodeluje 14 partnerjev iz 10 evropskih držav.

Projekt ponuja nov in inovativen pristop pri izobraževanju in mentorstvu žensk v gozdarski panogi. Namen projekta je osvetliti različne vloge žensk v gozdarstvu in gozdno lesnih verigah z glavnim ciljem okrepiti gozdarski sektor na območju Podonavja na lokalnem, regionalnem in mednarodnem nivoju z večjim vključevanjem žensk, kar bo omogočilo bolj aktivno vlogo žensk v gozdarskem sektorju.

Več o projektu si preberite tu.
IzpostavljenoNaša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se