Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en

Otvoritev razstave Favnistika in predavanje "Volk v Sloveniji včeraj, danes, jutri"


Datum objave: 02.10.2019

V četrtek, 26. 9. 2019, je v galeriji Gozdarskega inštituta Slovenije potekala otvoritev nove slikarske razstave akademskega slikarja Simona Lavriča z naslovom Favnistika. Posebnost njegovega dela in tehnike so izjemno realistične slike živali, ki od daleč ne izgledajo drugače kot dobre fotografije. Razstavo je predstavil Jože Falkner ob prisotnosti avtorja del.

Slika 1: Nova razstava v galeriji GIS (foto: A. Simčič)


Slika 2: Otvoritev razstave Simona Lavriča (foto: A. Simčič)

Pred odprtjem razstave je v dvorani Gozdarskega inštituta potekalo predavanje dr. Klemna Jerine z naslovom “Volk v Sloveniji včeraj, danes, jutri”. Z udeleženci je spregovoril o problematiki z volkovi v Sloveniji danes in v preteklosti, aktualnost teme pa je potrdila polna predavalnica poslušalcev. V letošnjem letu so se napadi volkov na pašne živali povečali v primerjavi s prejšnjimi leti, zato se je v javnosti okrepil tudi strah pred napadom te zveri na človeka, na kar strokovnjaki odgovarjajo, da je ta nevarnost izredno majhna saj v zadnjih 100 letih ni znanega primera napada volka na človeka. Večjo težavo predstavlja dejstvo, da se je volk preselil na območja, kjer zadnja leta ni bil opažen. Dr. Klemen Jerina je predstavil tudi upravljanje z volkovi v preteklosti, statistiko škod in življenjske posebnosti volkov ter odgovoril na vprašanja poslušalcev.

Slika 3: Dr. Klemen Jerina o problematiki škod zaradi volka

Slika 4: "Volk v Sloveniji včeraj, danes, jutri."
Slika 5: Delo akademskega slikarja Simona Lavriča (foto: A. Simčič)
IzpostavljenoNaša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se