Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en

Srečanje projektne skupine ManFor C.BD v Arezzu


Datum objave: 17.02.2014

Skupina raziskovalcev Gozdarskega inštituta Slovenije, ki je vključena v Life+ projekt ManFor C.BD (Managing forests for multiple purposes: carbon, biodiversity and socio-economic wellbeing - Večnamensko gospodarjenje z gozdom: ogljik, biotska raznovrstnost in socio-ekonomska blaginja), se je 11. in 12. februarja 2014 udeležila letnega plenarnega in tehničnega sestanka projekta.

Na sestanku, ki ga je organizirala in gostila partnerska organizacija CRA-SEL (Consiglio per la Ricerca e la Sperimentazione in Agricoltura, Centro di Ricerca per la Selvicoltura), so bile predstavljene do sedaj izvedene aktivnosti. Pri tem je bil velik poudarek na razvoju in preizkušanju indikatorjev vplivov različnih načinov gospodarjenje z gozdom na stanje in kroženje ogljika ter na stanje različnih sestavin biotske raznovrstnosti. Slednja je bila obravnavana na krajinski in sestojni ravni, na kateri spremljamo pestrost različnih rastlinskih in živalskih vrst. Drugi dan delovnega sestanka je bil večji poudarek različnim oblikam posredovanja rezultatov projekta strokovni javnosti in drugim zainteresiranim skupinam.

Zapisal: Lado Kutnar

Povezave do sorodnih vsebin:Objavil: Iztok Sinjur

 

IzpostavljenoNaša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se