Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en

Strokovna delavnica projekta NEWFOR


Datum objave: 02.07.2014

19. junija 2014 je v sklopu mednarodnega projekta NEWFOR na območju Begunjščice potekala strokovna delavnica. Na njej so udeleženci razpravljali o novih tehnologijah na področju daljinskega zajema prostorskih podatkov in možnostih njene uporabe pri upravljanju z gozdom ter načrtovanju gozdne proizvodnje.

Z naglim razvojem tehnologij na področju daljinskega zajema prostorskih podatkov se odpirajo nove možnosti pri upravljanju z gozdom in načrtovanju gozdne proizvodnje, še posebej na težkih terenih v alpskem prostoru. Prav te sodobne tehnologije, njihovo delovanje ter vsakdanje koristi pri delu v gozdu smo poskušali predstaviti vsem interesnim skupinam, ki se vključujejo v proizvodne verige pridobivanja, predelave in rabe gozdnih lesnih sortimentov.

Strokovno delavnico sta organizirala Zavod za gozdove Slovenije (ZGS) in Gozdarski inštitut Slovenije (GIS) na pilotnem območju Begunjščice.

Vabilo s programom

Gradiva z delavnice*

Točka 1  
Točka 2 pdfInventure_nove_tehnologije_Kobal_Klun (.pdf 1.4MB)
Točka 3 pdfLiDAR_zicnice_Klun_Kobal (.pdf 3.4MB)
Točka 4  
Točka 5 pdfStroski_secnja_spravilo_Dolensek (.pdf 627KB)
Razdeljena so po točkah predstavitev, kot je razvidno iz programa
*vsebina se bo še dopolnjevala

Razno o projektu:
  • Spletna stran projekta NEWFOR


Objavil: Iztok Sinjur
IzpostavljenoNaša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se