Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en

Znanstveno srečanje Gozd in les v letu 2013 o certificiranju v gozdarstvu in lesarstvu


Datum objave: 04.06.2013

V četrtek, 30 maja 2013, je v Veliki dvorani Gozdarskega inštituta Slovenije potekalo znanstveno srečanje Gozd in les: Certificiranju v gozdarstvu in lesarstvu. Enodnevnega znanstvenega srečanja s skupnim naslovom GOZD in LES se je udeležilo preko 70 raziskovalcev in strokovnjakov s področja gozdarstva, lesarstva in papirništva. Srečanje sta skupaj organizirala Oddelek za lesarstvo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in Gozdarski inštitut Slovenije, sodeloval pa je tudi Oddelek za gozdarstvo in obnovljive vire Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Zbrane je v otvoritvenem govoru nagovoril tudi minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan.

Udeležence srečanje so naprej pozdravili direktor GIS dr. Primož Simončič, dekan BF prof. dr. Igor Potočnik, v imenu Slovenske akademije znanosti in umetnosti akademik prof. dr. Mitja Zupančič. Otvoritev srečanja je v slavnostnem nagovoru opravil Minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan ter poudaril, da so časi polni izzivov tudi za gozdarstvo, lesarstvo in papirništvo ter raziskovalce oziroma strokovnjake s tega področja.

Sledila so uvodna, vabljena predavanja, ki so bila usmerjena v znanstvene osnove Certificiranja v gozdarstvu in lesarstvu. S predavanjem »Certification of forest reproductive material supports sustainable forestry and wood certification« je pričela vabljena raziskovalka in strokovnjakinja iz Nemčije dr. Monika Konnert. S predavanjem »Genetska variabilnost divje češnje (Prunus avium L.) v Sloveniji« je nadaljeval mag. Kristjan Jarni. Sledilo je predavanje dr. Simona Poljanška z naslovom »Identifikacija klimatskih ekstremov s pomočjo proksijev drevesnih branik«, nato predavanje dr. Andreje Kutnar, ki ga je predstavil prof. dr. Miha Humar, z naslovom »Ogljični odtis primarnih lesnih proizvodov«. Uvodni del je zaključil Peter Bele s predavanjem »Sledenje lesa v praksi«. Sledilo je plenarna predstavitev plakatov s širokim naborom tematik, ki so jih predstavili predvsem mlajši raziskovalci v svojih doktorskih in podoktorskih znanstveno-raziskovalnih projektih.

Po končani predstavitvi plakatov je bila okrogla miza na temo: Problematika znanstvenega publiciranja na področju gozdarstva, lesarstva in papirništva ter otvoritev razstave Acta Silvae et Ligni100.

Program srečanja Gozd in les 2013
Gozdarski inštitut Slovenije
IzpostavljenoNaša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se