Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en

Forest Land Ownership Changes in Europe: Significance for management and policy (FACESMAP)


Status: aktiven
: Tine Premrl
Oddelek: Oddelek za gozdno tehniko in ekonomiko
Sodelavci:
Partnerji:
http://www.cost.eu/domains_actions/fps/Actions/FP1201

http://facesmap.boku.ac.at/


Spreminjanje lastništva gozdov v Evropi: Pomen za gospodarjenje in politiko

Struktura lastnikov gozdov v Evropi se spreminja, z njo pa se spreminjajo interesi in pogledi na gozd in gospodarjenje z gozdom. V nekaterih območjih narašča število tako imenovanih novih lastnikov gozdov. Gre za lastnike, ki prvenstveno nimajo kmetijskega ali gozdarskega znanja in ne kapacitet za izvajanje gozdarskega dela običajno pa ne tudi interesa po aktivnem gospodarjenju z svojimi gozdovi, slednje bi lahko poimenovali tudi urbani lastnik gozdov. Po drugi strani pa nekateri novi lastniki (občine, skupnosti in tudi individualni lastniki) prinašajo v gozdarsko načrtovanje nove cilje in interese, ki niso nujno usklajeni z dosedanjimi načrtovalskimi cilji in politikami države.
Natančnejše cilje, ki jih s sodelovanjem v COST akciji FP1201 želimo zasledovati si lahko ogledate na internetni strani http://facesmap.boku.ac.at/ generalno pa si želimo pripraviti priporočila politikam in gozdno gospodarskem načrtovanju kako se odzvati na te nove izzive, ki jih prinaša spremenjena lastniška struktura ter interesi lastnika gozdov.
Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se