Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en

Net4Forest – Mreža znanja za učinkovitejše gospodarjenje z zasebnimi gozdovi


Status: aktiven
Vodja projekta: dr. Nike Krajnc
Oddelek: Oddelek za gozdno tehniko in ekonomiko
Sodelavci: Člani Oddelka za gozdno tehniko in ekonomiko
Partnerji: Gozdarski inštitut Slovenije (vodilni partner)
Foundation Centre for Support of Forest Owner Cooperation (Latvija)
Estonian Private Forest Centre (Estonija)
Swedish University of Agricultural Sciences (Švedska)
Forest Science and Technology Centre of Catalonia (Španija)

  


Glavni namen
projekta je izobraževanje svetovalne službe ter lastnikov gozdov. Zasebni lastniki imajo v lasti glavnino gozdov v večini evropskih držav in posledično pride na trg velik delež lesa iz teh gozdov. Literatura o ustreznem trženju gozdnih proizvodov in ocenjevanju storitev je v EU načeloma na voljo, vendar je opaziti velik primanjkljaj informacij, smernic in gradiva za praktično izobraževanje, svetovanje in uporabo lastnikom gozdov. Da bi bile njihove odločitve čim bolj ustrezne in strokovno podkovane, da bi dosegli čim večji donos iz svojih gozdov ob hkratni optimizaciji stroškov in spoštovanju okoljskega vidika, je bil oblikovan projekt s sodelovanjem strokovnjakov iz večih držav.

Cilj projekta je izmenjava izkušenj in skupno učenje ter oblikovanje inovativnih in javno dostopnih materialov, ki bodo svetovalcem in lastnikom gozdov omogočili pridobitev ustreznih znanj za učinkovito upravljanje z gozdom.

Glavni rezultati (priročnik, praktične smernice, orodje za učenje, primeri dobre prakse) bodo ciljnim skupinam predstavljeni na organiziranih dogodkih, objavljeni bodo na spletnih straneh projektnih partnerjev in drugih obstoječih komunikacijskih kanalih.

REZULTATI:

pdfNet4Forest_flayer_SLO (.pdf 618KB)

pdfPriročnik_Handbook (.pdf 8.2MB)


pdfPoster_SI_net (.pdf 440KB)

 
 
 

 
Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se