Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en

 

Laboratorij za elektronske naprave

deluje v okviru Oddelka za gozdno ekologijo.                                                                                 

 

Vodja laboratorija: dr. Mitja FERLAN  Sodelavci: Boštjan ZUPANC, Iztok SINJUR
Tel.: +386 1 200 78 64  
Fax.: +386 1 257 35 89 * pošlji povpraševanje


Letak o laboratoriju

pdfLEN_letak (.pdf 6.2MB)

Laboratorij za elektronske naprave (LEN), ima dolgoletne izkušnje z izdelavo merilnih sistemov, ki so potrebni pri raziskovalnih dejavnostih Gozdarskega inštituta Slovenije in drugih institucijah iz Slovenije in tujine. Izkušnje in znanje za projektiranje, gradnjo in prilagajanje različnih merilnih naprav omogoča, da razvijejo popolnoma nove prilagojene merilne sisteme. Poleg načrtovanja in izdelave merilnih naprav, nudijo tudi končne sisteme za najem.


Patenti

1 Postopek merjenja dinamike razvoja korenin in naprava za izvedbo postopka : SI 23046 (A)
2 Naprava za zajem toka plina : P-201200012


Izdelki in storitve

Vrsta naprave
Namen / uporaba
Hranilnik podatkov s poljubnim številom kanalov Beleženje meteoroloških podatkov in analognih signalov od 0 – 2500 mV
Namakalni sistemi, neodvisni od vodovodnega  oz. elektro omrežja (z možnostjo nadzorovanega krmiljenja) Drevesnice, rastlinjaki, različni poskusi, kjer se zahtevajo nadzorovani pogoji
Samodejne meteorološke postaje Spremljanje vremenskih spremenljivk
Merilni sistemi za spremljanje dihanja tal Spremljanje tokov CO2
Merilni sistemi za spremljanje talnih razmer Spremljanje temperature, vlažnosti in matričnega potenciala tal


Zagotavljamo

  • Vzdrževanje in popravilo digitalne merilne opreme na terenu

  • Praktičen in znanstven pristop s celovitimi rešitvami


Glede na zahteve raziskovalnih nalog in želje naročnikov, projektiramo, postavimo in vzdržujemo elektronske merilne sisteme in druge naprave v naravi ali notranjih prostorih.

 

Pri našem delu je značilno prepletanje enostavnih in zahtevnih nalog, kar zahteva tako fizično pripravljenost, dobro opremljenost, kot praktična in specializirana znanja.
Strojna oprema


Rezkalnik tiskanih vezji ProtoMat E33 s sesalno enoto predstavlja eno od osnovnih orodji v našem razvojnem laboratoriju.

   
ProtoMat E33 je primeren za strukturiranje eno- ali dvoplastnih tiskanih vezij, vrtanje lukenj za metalizacijo, rezanje posameznih plošč iz osnovnega materiala, omogoča pa tudi graviranje čelnih plošč za ohišja. Je odličen pripomoček za hitro in enostavno izdelavo prototipnih vezji pred oddajo v serijsko proizvodnjo. Hkrati nam omogoča hitro izdelavo unikatnih vezji za določeno aplikacijo. To je za naše potrebe izredno pomembno, saj je le tako lahko določena aplikacija dovolj hitro pripravljena za montažo na terenu in izvedbo oz. nadaljevanje  meritev.CNC obdelovalni stroj Fireball V90 je vsestransko uporabno orodje za obdelavo izdelkov iz plastike, lesa, pleksi stekla, aluminija... V našem laboratoriju je namenjen predvsem izdelavi manjših serij ohišij za elektronske naprave, oblikovanju različnih montažnih elementov in izdelavi enostranskih tiskanih vezji večjih dimenzij.

Programska opremaNačrtovanje tiskanih vezji in priprava za izdelavo na rezkalnem stroju poteka v programu Eagle CadSoft.


Dokončna kontrola in izvedba rezkanja tiskanega vezja poteka preko programa LPKF CircuitPro. 
Spletno stran ureja: Iztok Sinjur

Izpostavljeno

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se