Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en

APSYRTIDES – MOZAIKI in SKULPTURE


GIS, Večna pot 2, četrtek, 7. april 2016, ob 16. uri


Tomaž Hartman - 1957 je univerzitetni diplomirani inženir gozdarstva in ima po njegovih besedah veliko veselje do narave, potovanj, fotografije, knjig, mozaikov, kavča ….
Mozaike je začel ustvarjati pred desetletjem.

Mozaiki in skulpture, povezani z morjem in otoki, so združeni v cikel APSYRTIDES, poimenovan po antičnem arhipelagu Cresa in Lošinja.

Tomaža navdušujeta otok in morje. Njegovo delo nastaja že na otoku. Fascinirajo ga mehkoba naplavljenega lesa, gladkost kamna, dotik morja in sonca ter stare zgodbe. Zavrženemu in pozabljenemu vdahne novo življenje in tako nadaljuje mit arhipelaga.

Pri sestavljanju mozaikov ali skulptur ga vodita občutek in racionalna misel. Tako izbere material, določi figuro, najde povezavo znotraj dela. Tomaža usmerjata notranja igrivost in radovednost. Izraža se tako, kot čuti. Njegova dela imajo zato pridih življenja in so polna energije. Umetnost je raziskovanje in otok, zatočišče.

Robert Krajnc

tomaz.hartman@siol.net

IzpostavljenoNaša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se