Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en

Gozdna šola z Jo Sayers


četrtek, 9. marec 2017, Ljubljana (Gozdarski inštitut Slovenije)

Seminar je namenjen vsem, ki jih zanima gozdna pedagogika ali poučevanje v naravi. Gozdna šola izhaja iz Skandinavije in temelji na konceptu uporabe naravnega okolja pri vzgoji in izobraževanju otrok.

 

Gre za učni pristop, ki se izvaja v gozdu in se lahko prilagaja različnim starostnim skupinam otrok. Gozdna šola nudi svobodno okolje za igro, raziskovanje narave, sodelovalno učenje in krepitev spretnosti. Več o tem, kako deluje gozdna šola pri Mersey Forest v Angliji, si lahko preberete tukaj.

 

Seminar bo  vodila Jo Sayers, kvalificirana gozdna pedagoginja pri Mersey Forest iz Anglije.  Jo izvaja praktične delavnice z otroki in učitelji že od leta 2009 ter je članica Nacionalne zveze gozdnih šol. Ima večletne izkušnje na področju ustanavljanja, vodenja in upravljanja gozdne šole ter oblikovanja gozdnega učnega prostora. Na seminarju bodo udeleženci spoznali bistvo gozdne šole (njen izvor, načela in koristi), učne pristope in praktično preizkusili aktivnosti, ki jih izvajajo v programu gozdne šole v Angliji.


Gozdna Šola (arhiv Mersey Forest)

Gozdna šola (arhiv Mersey Forest)IzpostavljenoNaša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se