Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en

Javni zagovor doktorske disertacije Tineta Hauptmana


sreda, 19. februar 2014 ob 11.00 uri v predavalnici G6, Oddelka za gozdarstvo (Večna pot 83, Ljubljana)

V sredo, 19. februarja 2014 ob 11.00 uri, bo Tine Hauptman, univ. dipl. inž. gozd., zagovarjal svojo doktorsko nalogo z naslovom »Značilnosti glive Chalara fraxinea in možnosti zatiranja jesenovega ožiga«  (angl.: Characteristics of the fungus Chalara fraxinea and possibilities for the control of ash dieback). Zagovor bo potekal v predavalnici G6, Oddelka za gozdarstvo (Večna pot 83, Ljubljana).


Na zagovoru bo Tine Hauptman predstavil zastavljene cilje v okviru doktorske naloge, rezultate ter zaključke, ki izhajajo iz opravljenih laboratorijskih in terenskih raziskav. Komisija na zagovoru bo sestavljena iz treh članov, prof. dr. Franc Batič (BF), bo njen predsednik, prof. dr. Dušan Jurc (GIS),  je tudi mentor kandidatu in prof. dr. Danko Diminić (Šumarski fakultet, Zagreb).


Tine Hauptman je svoje delo na Gozdarskem inštitutu Slovenije začel leta 2008 kot pripravnik v Oddelku za varstvo gozdov. Po pripravništvu in strokovnem izpitu je svoje delo na oddelku nadaljeval kot asistent. Večino raziskovalnega dela za doktorsko disertacijo je opravil v okviru aplikativnega projekta »Jesenov ožig v Sloveniji in proučevanje glive Chalara fraxinea (L4-2301)«, ki sta ga financirala Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS in Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, poleg tega pa je raziskovalno deloval v številnih drugih projektih.


Ugotovitve raziskav je že uspešno publiciral v tujih in domačih znanstvenih in strokovnih revijah (povezava na bibliografijo).


Vabilo na javno predstavitev.IzpostavljenoNaša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se