Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en

Tujerodni BINGO


24.9.2019, 12:30-14:00, Tivoli Park

V torek, 24.9.2019 se v parku Tivoli v Ljubljani odvija »Tujerodni BINGO«, ki ga organizira akcija »Alien CSI«. Alien CSi je evropski program financiran s strani Evropskega sodelovanja v znanosti in tehnologiji (COST). Med 23. in 24. septembrom 2019 v M Hotelu v Ljubljani poteka letno srečanje akcije, na kateri so se zbrali mednarodni strokovnjaki iz 37 držav. Na srečanju bodo strnili najnovejša dognanja o izzivih, ki jih prinašajo invazivne tujerodne vrste, in obravnavali vključevanje ljubiteljske znanosti v tematiko invazivnih tujerodnih vrst – predvsem ali so se ljudje pripravljeni aktivno vključiti v izboljševanje razumevanja invazivnih tujerodnih vrst in istočasno varovanje naše biodiverzitete.
Alien CSI vodi profesorica Helen Roy s skupino strokovnjakov iz cele Evrope. V akcijo je vključen tudi dr. Maarten de Groot iz Gozdarskega inštituta Slovenije, specialist za tujerodne gozdne žuželke, ki je gostitelj tokratnega srečanje v Ljubljani.
Dogodek bo odlična priložnost za srečanje s strokovnjaki in izobraževanje o invazivnih tujerodnih vrstah v parku Tivoli v Ljubljani. Strokovnjaki se bodo skupaj z obiskovalci igrali igro »Tujerodni BINGO« in ozaveščali javnost o invazivnih tujerodnih vrstah ter jih vzpodbujali k aktivnemu vključevanju v beleženje in sporočanje opažanj tujerodnih vrst v naravi.
Vključevanje javnosti v zbiranje podatkov je namreč ključno, saj lahko prav javnost močno pomaga strokovnjakom s podatki o tujerodnih vrstah v vseh fazah pojava v nekem novem okolju. Pridružite se nam! Imamo tudi nagrade!

Datum: 24. september 2019

Ura: 12:30 – 14:00
Lokacija: park Tivoli, pri sankališču na začetku Jesenkove poti
Spletna stran akcije: https://alien-csi.eu/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/aliencsi/
Twitter: @aliencsi1IzpostavljenoNaša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se