Večna pot 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +386-1-200 7802
Fax: +386-1-257 3589
E-naslov: info@gozdis.si
Kako do nas?
sl
en

Vabilo na delavnico: Določitev indikatorjev trajnostne rabe zemljišč v luči vzpostavitve sistema za spremljanje emisij toplogrednih plinov in odvzemov v sektorju LULUCF


Ljubljana, Gozdarski inštitut Slovenije, Večna pot 2


 

VABILO NA DELAVNICO

 

»Določitev indikatorjev trajnostne rabe zemljišč v luči vzpostavitve sistema za spremljanje emisij toplogrednih plinov in odvzemov v sektorju raba zemljišč, sprememba rabe zemljišč in gozdarstvo (LULUCF)«

 
Sreda, 20. november 2019, ob 8:30
Gozdarski inštitut Slovenije,
Večna pot 2, 1000 Ljubljana

Za Slovenijo je pomembno, da do leta 2021 zagotovi robusten sistem spremljanja emisij in odvzemov v sektorju LULUCF, s katerim bo omogočila kredibilno obračunavanje in poročanje ter hkrati preverjala napredek pri doseganju podnebnih ciljev.

V luči vzpostavitve tega sistema so cilji delavnice naslednji:
• predstavitev sedanjih sistemov spremljanja emisij in odvzemov v sektorju LULUCF (SI, AT, HR),
• pregled predlaganih indikatorjev trajnostne rabe zemljišč, ki se nanašajo na sektor LULUCF,
• predlog indikatorjev trajnostne rabe zemljišč, vključno z zagotavljanjem potrebnih podatkov,
• izbor ključnih indikatorjev trajnostne rabe zemljišč v sektorju za potrebe usmerjanja oz. oblikovanja ukrepov in politik ter mednarodnega poročanja.

Z delavnico se želimo osredotočiti na okoljske vidike trajnostne rabe zemljišč, zato vabimo vse, ki imate izkušnje ali interes za oblikovanje indikatorjev, izmenjavo informacij, mnenj, izkušenj in potreb na tem področju.

Prosimo vas, da se na dogodek prijavite do 18.11.2019. Za registracijo na delavnico uporabite to povezavo prijava na delavnico.

Vabilo in program dogodka sta spodaj.

Za dodatne infromacije smo vam na voljo na naslovih:
bostjan.mali@gozdis.si in gal.kusar@gozdis.si

pdfVabilo na delavnico (.pdf 277KB)

pdfprogram_delavnice (.pdf 206KB)IzpostavljenoNaša spletna stran uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Ne strinjam se